Terug

Waarom word ik elke nachts wakker met erge rugpijn aan beide kanten?

Maureen

Sinds november vorig jaar, word ik elke nacht wakker van flinke rugpijn, ik kan dan niet meer plat liggen of op mijn zij. Het is zo erg dat ik bijna zittend moet gaan slapen of gewoon mijn bed uit moet. De pijn trekt dan langzaam weer weg. Het zit redelijk hoog in mijn rug, aan beide kanten (bij de nieren in de buurt ofzo?)

Het is echt bijna van de een op de andere dag gekomen en niet meer weggegaan. Ik kan hooguit 5 uur lang slapen en dan komt de pijn weer op zetten. Mijn huisarts heeft me al foto's laten maken, hij dacht aan osteoperose ofzoiets, maar daar was niks van te zien op de foto, ik ben dan ook pas 34 jaar.

We hebben al vanalles geprobeerd, nieuwe matrassen, comfort toppers, maar er veranderd niks.

Het begint me behoorlijk op te breken, die korte nachten.

Overdag heb ik nergens last van, daarom weet ik ook niet of manueel theraie zin heeft, maar misschien heeft u eerder van deze klachten gehoord en kunt u mij misschien adviseren.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Maureen,

 

Het is vaak lastig een klacht te beoordelen op afstand. Met name omdat je de stand van de wervels onderling niet kunt beoordelen.

Probeer in eerste instantie eens een  handdoek zoals hij opgevouwen ligt in de kast onder je rug te leggen op de plaats waar je pijn hebt als je 's avonds naar bed gaat. Je ligt dan uiteraard wel op je rug

Tevens wil ik graag dat je de rugspieren wat optraint.

 

Bij onvoldoende resultaat binnen een week graag melden. Dan kijken we verder

 

Groetjes

 

Theo